Pečená kořenová zelenina s bylinkovým máslem
Suroviny:
Brambory, mrkve, řepa, pastinák a petržel (několik kusů každého)
Olivový olej
Sůl a pepř podle chuti
4 lžíce másla
Směs čerstvých bylinek (např. tymián, rozmarýn, petržel), nasekaných
Pečená kořenová zelenina s bylinkovým máslem
Postup:
Kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na menší kousky nebo plátky.
Smíchejte je s olivovým olejem, solí a pepřem a pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 30-40 minut, dokud nejsou měkké a zlatě hnědé.
Mezitím rozpuste máslo a přidejte do něj nasekané bylinky.
Po upečení kořenové zeleniny smíchejte s bylinkovým máslem a podávejte.
U koho koupíte zeleninu na Trzích na Kulaťáku?
Zelenina z Nedomic - Jaroslav Jeřábek
Zahradnictví Sluhy - Pavel Řířský
Zahradnictví pod Řípem / Roudnice nad Labem - Irena Pazourková
Zahradnictví Šlápanice - Pavel