Pesto z medvědího česneku
Chcete povzbudit své tělo spoustou vitamínů? Zkuste pesto – z medvědího česneku nebo dokonce z kopřiv.
Budete potřebovat svazek medvědího česneku nebo kopřiv, 150 ml olivové oleje, 3 lžíce parmezánu, sůl. Do kopřivového pesta přidáme ještě tři stroužky česneku a pár vlašských ořechů.
Kopřivy nejprve spaříme. Listy medvědího česneku, či kopřiv nahrubo nasekáme a zhruba s polovinou oleje a špetkou soli rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme parmezán (do kopřivového těsta i česnek a vlašské ořechy) a znovu mixujeme, přilejeme zbytek oleje.
Konzistenci volíme dle vlastní chuti. Při skladování musí být pesto vždy ponořené v oleji.
Obě pesta se výborně hodí k masům, či jen na opečenou topinku, o čemž se můžete přesvědčit i u nás na trzích.