Pikantní dýňová polévka s medem a chilli
21.09.2023
Suroviny:
1 středně velká dýně (např. hokkaido)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 l zeleninového vývaru
1 lžička mletého chilli (nebo podle chuti)
2 lžíce medu
Sůl a pepř podle chuti
Pikantní dýňová polévka s medem a chilli
Postup:
Dýni oloupejte, vykrojte semena a nakrájejte na kostičky.
Cibuli a česnek nakrájejte a osmažte na oleji ve velkém hrnci.
Přidejte dýni a chilli a osmažte je také.
Zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud není dýně měkká.
Přidejte med, osolte a opepřete.
Polévu rozmixujte do hladka a podávejte.
U koho koupíte zeleninu na Trzích na Kulaťáku?
Zelenina z Nedomic - Jaroslav Jeřábek
Zahradnictví Sluhy - Pavel Řířský
Zahradnictví pod Řípem / Roudnice nad Labem - Irena Pazourková
Zahradnictví Šlápanice - Pavel