Roastbeef v bylinkách s tzatziki
Suroviny:
Hovězí roštěná 600g, Olej 200ml, Kudrnka 20g, Bazalka 7g, Tymián 7g, Rozmarýn 7g, Česnek 200g, Okurka salátová 600g, Jogurt řecký 250g, Máta 8 lístků, Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Roštěnou omyjeme a očistíme, necháme jen vrchní šlachovitou blánu, kterou nařežeme na kostky. Pak maso osolíme a opepříme,necháme v lednici 2 hodiny odležet.
Bylinky otrháme ze stonků a dáme do mixéru s olejem, polovičkou očištěného česneku,dochutíme solí, pepřem a dobře rozmixujeme. Rozpálíme pánev a na ní maso opečeme ze všech stran, pak pomažeme bylinkami a dáme do rozpálené trouby na 180° cca 15 minut.
Pak maso vyndáme a necháme chvilku zchladnout aby se dobře krájelo. Okurku oloupeme, podélně rozřízneme na půl a lžící vyndáme jádřince. Okurku nastrouháme najemno v misce smícháme s jogurtem, česnekem a jemně nasekanou mátou.
Dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit. Maso nakrájíme na tenké plátky které podáváme s tzatziky.