Roastbeef v bylinkách s tzatziki

14.09.2023

Suroviny:

Hovězí roštěná 600g, Olej 200ml, Kudrnka 20g, Bazalka 7g, Tymián 7g, Rozmarýn 7g, Česnek 200g, Okurka salátová 600g, Jogurt řecký 250g, Máta 8 lístků, Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Roštěnou omyjeme a očistíme, necháme jen vrchní šlachovitou blánu, kterou nařežeme na kostky. Pak maso osolíme a opepříme,necháme v lednici 2 hodiny odležet. 

Bylinky otrháme ze stonků a dáme do mixéru s olejem, polovičkou očištěného česneku,dochutíme solí, pepřem a dobře rozmixujeme. Rozpálíme pánev a na ní maso opečeme ze všech stran, pak pomažeme bylinkami a dáme do rozpálené trouby na 180° cca 15 minut. 

Pak maso vyndáme a necháme chvilku zchladnout aby se dobře krájelo. Okurku oloupeme, podélně rozřízneme na půl a lžící vyndáme jádřince. Okurku nastrouháme najemno v misce smícháme s jogurtem, česnekem a jemně nasekanou mátou. 

Dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit. Maso nakrájíme na tenké plátky které podáváme s tzatziky. 

Recepty šéfkuchaře Příhonského

Webové stránky Farmářské trhy, z.s. Trhy na Kulaťáku - Trhy na Andělu - Festival ambasád