Uchovávaní cibule na zimu

22.09.2023

Cibule lze úspěšně uchovávat na zimu, aby zůstaly čerstvé a trvanlivé. Následující postupy vám pomohou udržet cibule v dobrém stavu:

V suchém a chladném prostředí:

Cibule nepotřebují vlhkost, proto je nechte dobře vyschnout po sklizni.

Poté je uskladněte na suchém a chladném místě, ideálně při teplotě kolem 1-4°C (34-40°F).

Můžete je umístit do papírových nebo síťových pytlů, do krabic s děravými víčky nebo na síťový regál, aby bylo zajištěno, že cibule dostanou vzduch.

V oděvu nebo síťových sáčcích:

Zabalte každou cibuli do novinového papíru, oděvů nebo síťových sáčků.

Tímto způsobem zabráníte cibulím v tom, aby se navzájem dotýkaly, což může způsobit hnilobu.

Odděleně od brambor:

Nepoukládejte cibule a brambory do stejné nádoby. Brambory mohou produkovat vlhkost a způsobit hnilobu cibulí.

Pravidelně kontrolujte a odstraňujte cibule, které začínají hnit:

I při optimálním skladování mohou některé cibule postupem času začít hnit. Pravidelně prohlížejte své zásoby a odstraňte jakékoliv cibule, které nejsou v pořádku, abyste zabránili šíření hniloby na zdravé cibule.

Pravidelně prohlížejte své zásoby a odstraňte jakékoliv cibule, které nejsou v pořádku.

Neuchovávejte je vedle ovoce:

Některé ovoce, jako je jablka a hrušky, produkuje etylén, což může způsobit, že cibule začnou klíčit nebo rychleji zraňují. Držte cibule odděleně od ovoce.

Pokud dodržíte tyto tipy, měli byste mít dlouho trvanlivé cibule k dispozici na zimu. Ukládání cibulí na správném místě je klíčem k tomu, aby zůstaly čerstvé a vhodné pro vaše kuchařské potřeby.

Webové stránky Farmářské trhy, z.s. Trhy na Kulaťáku - Trhy na Andělu - Festival ambasád