Recepty
Domácí kváskový chléb: recept krok za krokem
Kváskový chléb je voňavý, křupavý a plný chuti. Jeho příprava vyžaduje trpělivost, ale výsledek rozhodně stojí za to. Pojďme si ukázat, jak na něj!
Recept na Velikonoční nádivku s kopřivami, medvědím česnekem, rohlíky, vejci a uzenou krkovicí:
Pesto z medvědího česneku
Chcete povzbudit své tělo spoustou vitamínů? Zkuste pesto – z medvědího česneku nebo dokonce z kopřiv.
Proteinová svačinka Natu.bio
Kešu ořechy dáme do mixéru a rozmixujeme je na mouku. Přidáme datle, lyofilizovaný banán a mandlový protein a opět důkladně rozmixujeme. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme do formy vyložené pečícím papírem a formu dáme alespoň na hodinu do mrazáku. Mezitím si v hrnci rozpustíme hořké čokoládové pecičky. Formu s dostatečně ztuhlou směsí vyndáme z...
Pečená řepa s medem a balsamikem
4 řepy, oloupané a nakrájené na čtvrtky
Celerová polévka s mrkví a petrželí
1 celerový kořen, oloupaný a nakrájený na kostky
Pečená kořenová zelenina s bylinkovým máslem
Brambory, mrkve, řepa, pastinák a petržel (několik kusů každého)
Pikantní dýňová polévka s medem a chilli
1 středně velká dýně (např. hokkaido)
Lívance s borůvkami
Těsto – mouka polohrubá 1kg, mléko 1,5 l, vejce 4ks, droždí 1 ks, cukr krystal 0,2 kg, sůl špetka, olej stolní 0,2 l, skořicový cukr, cukr moučka 0,2kg, skořice mletá 1 lžička, borůvky 1 l, zakysaná smetana 0,2 kg